Front-end webdesign

Een goede front-end ofwel voorkant, een goed uiterlijk van je site of applicatie kan een belangrijke eis zijn. Een goed uiterlijk verhoogt de omzet van uw applicatie. Het is voor klanten van uw webwinkel prettiger als het er goed uit ziet, ze zullen langer blijven en de kwaliteit van uw product of dienst ook beter beoordelen.

Een goed design verhoogd het gebruiksgemak van uw applicatie. Ook als het een back-end applicatie is waarin uw administratie doet of bepaalde diensten aanbied is het fijn als uw applicatie goed is ingericht en gebruik van kleur en functie samen gaan.

Website Structuur

Een goed design en een goede structuur van uw website of webapplicatie start met een goed idee. Een goed idee wat je wilt bereiken en op welke manier je dit wilt gaan uitvoeren. Hoe gaan uw gebruikers de site gebruiken en welke delen zullen zij vaak gebruiken. Sommige dingen zijn inmiddels redelijk vast geworden voor gebruikers. Het logo staat links boven en je account, login en registreren vaak rechts. Dit zijn standaard regels. Echter, zodra het gaat om het downloaden van een factuur of het anoniem maken van een afbeelding moet de te maken handeling ook voor zich spreken. Het design moet dan toereikend zijn.

Responsive webdesign

Front-end programmatuur is alles dat de klant ziet in zijn browser. Deze browsers verschillen erg in hoe dit er uit kan komen te zien. Gebruikt u een tablet of telefoon of desktop dan is het verschil in scherm grote een belangrijke factor in het design. Het design moet ‘Responsive’ werken en mee schalen aan de verschillende schermgroottes. Tegelijk wil je op een efficiënte manier de ruimte gebruiken die beschikbaar is. Zeker bij een telefoon waar de ruimte beperkt is is dit cruciaal.

Functioneel ontwerp

Bij CL Web hebben wij vele applicaties ontwikkeld, waarbij opnieuw nagedacht is over het gebruik van de applicatie. Hier is ook altijd nagedacht over een logische inrichting, responsive design en gebruiksgemak. Wij gaan samen met u in gesprek om uw wensen en behoeften in kaart te brengen. We maken samen een functioneel ontwerp en bedenken welke technieken nodig zijn bij de realisatie.

 

Er zijn vele programmeurs die misschien zeggen ‘dit kunnen wij ook’ maar hebben zij aantoonbare ervaring? Weet u zeker dat ze u begrijpen en het niet allen kunnen bouwen maar ook onderhouden? Bouwen ze niet een applicatie die alleen zij kunnen beheren?

 

Dit zijn belangrijke dingen die u niet moet vergeten. Wij ontwikkelen bijvoorbeeld al onze applicaties in framework Laravel. Dit framework garandeert u dat de applicatie ook onderhoudbaar is door andere bedrijven dan ons bedrijf. Wij gaan er natuurlijk niet van uit maar stel u wilt het onderhoud door een ander bedrijf laten doen, dan kan dit. Het zou vervelend zijn als een ander bedrijf niet met onze code om zou kunnen gaan. Bij CL Web bouwen wij nieuwe applicaties maar doen ook onderhoud en ontwikkel nieuwe functies aan bestaande Laravel applicaties. Uw applicatie kan met u mee groeien en wordt geen systeem dat niet onderhoudbaar of duur wordt in onderhoud. Naast onderhoud kunnen wij ook de hosting voor u doen en sneller service bieden door altijd bereikbaar te zijn en problemen snel te verhelpen. Wij zullen uw applicatie actief monitoren om problemen te voorkomen. Geregeld onderhoud en het doorvoeren va beveiligingsupdates zijn cruciaal voor een langdurig en plezierig gebruik van uw website.

U kunt bij ons terecht voor vragen of een second opinion als u twijfelt over de geleverde kwaliteit van uw huidige leverancier. Wij kunnen dat voor u controleren en waar mogelijk advies geven.